Ремонтът на мостика  става  част от проекта Супер Бургас
Ремонтът на мостика става част от проекта Супер Бургас / netinfo

Областния управител на Бургас Любомир Пантелеев се срещна днес  с изпълнителния директор на Пристанище Бургас Аргир Бояджиев и автора на проекта "Супер Бургас" Павел Маринов.

На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на бургаския порт, свързани с реализацията на проекта. Павел Маринов разясни подробно параметрите на проекта "Супер Бургас", финансирането му и отварянето на града ни към морето.

По време на обсъждането, областният управител предложи във финансирането на проекта да бъде включен и мостика на Централния плаж, който има спешна нужда от рехабилитация. В началото на седмицата Областна администрация поиска 70 000 лв. от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии за ремонт на съоръжението.

Има реална възможност освен рехабилитация, да се направи и изцяло нов архитектурен план на моста и по този начин по естествен път ще бъде включена и плажната ивица в "Супер Бургас", каза Любомир Пантелеев. Ако това стане цялостния нов облик на Морската градина ще бъде факт и ще отговаря на общата концепция за бъдещето развитие на парка.

Вече имаме проектна техническа възможност за реализацията, както и възможност да се кандидатства за средства от европейски фондове за финансиране, каза Павел Маринов. Същевременно трябва да се изгради и доразвие съоръжение на лодки и малки кораби, тъй като досега такъв тип услуги, свързани с атракционни излети и круизи, не могат да бъдат предлагани и най- подходящото място е мостика, сподели Аргир Бояджиев.

През следващата седмица в Областна администрация ще бъде разработено мотивирано и обосновано предложение за включване на мостика в проекта Супер Бургас.