Престъпна схема за пласиране на наркотици в "Слънчев бряг" с участието на т.нар. „викачи по заведенията” бе неутрализирана в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР-Бургас и служители от Районно управление-Несебър.

МВР/БГНЕС

При проведената специализирана полицейска операция в района до бийч бар за съпричастност към престъпления, свързани с търговия с наркотични вещества, са задържани петима мъже на възраст между 21 и 45 години от Нигерия, Руанда и Гана, постоянно пребиваващи в България.

След спецакция в Пловдив: Задържаха мъж с голямо количество наркотици (СНИМКИ)

Спрямо един от тях е повдигнато обвинение, като предстои гледане на постоянната му мярка за задържане. Намерени и иззети са: 16 найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество / кокаин/, около 40 гр. суха зелена тревна маса, реагираща на марихуана и 35 таблетки, реагиращи на екстази, вещо укрити в тайник на плажа.

МВР/БГНЕС

МВР/БГНЕС

Схемата е следвала следни стъпки - първият „викач” уговарял клиента, като го е предавал на втори човек, а той на трети, водещ го тайника. Междувременно други двама са играли ролята на „съгледвачи”, осигуряващи спокойствие по време на сделките.

МВР/БГНЕС

До ареста се достигнало в резултат на търпеливо наблюдение и документиране на осъществяваната престъпна дейност от страна на униформените.

МВР/БГНЕС

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОД на МВР и служители на сектор „Криминална полиция” при Районно управление-Несебър. 
БГНЕС