Радичев си отива вкъщи
Радичев си отива вкъщи / Лалка Димитрова

Районен съд - Карнобат измени наложената на Ангел Радичев мярка за неотклонение „задържане под стража" и наложи „домашен арест". Той е обвинен за вербалната си атака срещу шофьора на автобус на „Юнион Ивкони".

"Видно от приложеното свидетелство за съдимост на обвиненият Радичев е, че същият не е осъждан и е трудово ангажиран, като има постоянно жилище и престъплението в извършването, на което той е обвинен не е тежко умишлено престъпление по смисъла на чл.93, т.7 от НК "- пише в мотивите на съда. Следователно спрямо него не могат да бъдат налице изискваните предпоставки от НПК, за да бъде продължен постоянният арест.

Магистратите определиха втората по тежест мярка- „домашен арест" на Радичев с мотива, че това е мярка за процесуална принуда, която ограничава свободата на придвижване на същият обвиняем и ще възпрепятства реалната опасност за в бъдеще той да се укрие или да извърши ново престъпление, тъй като ще бъде контролиран от органите на полицията при нейното изпълнение.
„Съжалявам за случката, повече няма да се повтори, искам да се извиня на пътниците и на шофьора на автобуса", заяви пред съда Ангел Радичев.

Определението подлежи на обжалване и/или протестиране в тридневен срок от днес пред БОС.
В случай на жалба и/или протест делото пред БОС ще се гледа на 08.09.2016 г. от 14.00 часа.