Пъдпъдъци нямали място до ястребите
Пъдпъдъци нямали място до ястребите / Дарик Бургас
Пъдпдъци нямали място до ястребите
56695
Пъдпдъци нямали място до ястребите
  • Пъдпдъци нямали място до ястребите

„Пъдпъдъци нямат място до ястребите”. Така отговори на журналистически въпрос кои партии са поканени на протеста, организиран в събота от партия ГОРД, съпредседателят на Национален Фронт за Спасение на България Валентин Касабов. Той уточни, че неговата партия също ще се включи в недоволното шествие в центъра на София, в което ще се влеят още няколко граждански организации, както и „Гергьовден”.

Ръководството на Националния фронт заяви, че подкрепя събитието на ГОРД, защото то съвпада с тяхната идея за национална кауза и е за доброто на България. Те обясниха, че това изобщо не означава предварителни сондажи за бъдеща предизборна коалиция, защото Политическият съвет на партията има решение до момента за невлизане в каквито и да било предизборни съюзи и други форми.

Днес в Бургас от НФСБ обявиха, че се присъединяват към Националния поход за независимост, „защото в България вече става невъзможно и опасно да се живее, тя не е демократична и правова, а мутренска държава и не развива пазарна икономика”. Протестът започва в 12 часа, от площада пред НДК, той ще мине покрай Министерския съвет, където ще остави декларацияи ще прелее в митинг на площада пред храм „Свети Александър Невски”.

Чуйте в звуковия файл съпредседателите на НФСБ ВАлентин Касабов и Валери Симеонов