Пуснаха паяците извънредно
Пуснаха паяците извънредно / Снимка: Дарик, архив

Репартиращите автомобили и органите на реда работят извънредно днес за премахване на автомобилите, паркирани неправилно в периметъра на новите линии за градския транспорт в Бургас. От общината напомнят, че спирането в буслентите е напълно забранено и гражданите трябва да преместят колите си. На прицел са ул. "Въстаническа", Спирка "Петко Росен", бул. "Ал. Георгиев Коджакафалията"/ ИРА/, "Тракия", ул. "Дъга", "Чаталджа", "Георги Калоянчев", "Брацигово", "Уилям Гладстон", "Княгиня Мария Луиза".
Шофьорите трябва да се съобразяват, че когато пътната лента е сигнализирана с жълта единична непрекъсната линия, тя е предназначена за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз и се забранява движението на други превозни средства по нея.
За целта по трасето на автобусите от градския транспорт вече са монтирани съответните пътни знаци.
Шофьорите, които не спазват правилата и пречат на автомобилите от градския транспорт, ще бъдат санкционирани. Местната власт призовава гражданите, които живеят непосредствено до трасетата на новите автобусни линии, да се съобразят с преместят автомобилите в близост до домовете си, където престоят и паркирането е разрешено и не създава пречки за движението.