ПСФК „Черноморец: Рокадата е по взаимно съгласие
ПСФК „Черноморец: Рокадата е по взаимно съгласие / Gong.bg

 

Предвид създалата се ситуация в управлението на „Петрол холдинг” и споровете между основните акционери на компанията се наложи  промяна в стратегията за развитието на ПСФК „Черноморец – Бургас”, се казва в съобщение ПСФК "Черноморец".

Причината е, че част от акционерите на холдинга не подкрепят идеята за издръжката  на футболния  клуб и се налага редуциране на клубния бюджет. Ръководството е отчело, че няма да има възможност да  осигури необходимите средства за изпълнение на петгодишната програма, приета с идването на Красимир Балъков в Бургас.

На свое  заседание СД на ПСФК „Черноморец – Бургас” АД  е  предложил и се взел решение по взаимно съгласие да бъдат разтрогнати договорите на спортно – техническото ръководство в лицето на старши треньора Красимир Балъков, помощник треньорите Илия Груев и Йончо Арсов. Промяната влиза в сила от утре.

Ръководството на клуба изказва своята благодарност на спортно техническия екип, който през тези две години начело на отбора, направи всичко по силите си да издигне равнището на футбола в Бургас и марката „Черноморец”, пише още в съобщението. От „Черноморец” уточняват, че финансирането на клуба ще се осъществява от президента Митко Събев.