Поставени са две КПП-та
Акция за купуване на гласове се провежда в ромския квартал "Комлука" в Бургас и село Рудник.

Повдигнаха обвинение на мъж от Трън за купуване на гласове

Поставени са две КПП-та. Проверяват се автомобили и лични документи. Акцията в Бургаско тече от няколко дни.

БГНЕС

Образувани са четири досъдебни производства за купуване на гласове. Две от тях в Първо Районно управление-Бургас и по едно в Районни управления-Камено и Средец.

БГНЕС

Проверяват се фирми за бързи кредити, заложни къщи и малки магазини за хранителни стоки, т.е. места, където има пряка зависимост на хората, взели кредити, пари или стоки на версия и тази им зависимост може да бъде използвана за насочване на гласовете им в полза на определена партия.

Хванаха наркопласьор във Варна, търгувал с гласове за изборите на 4 април

Извършени са претърсвания и в четири частни дома, разположени в Бургас, Средец и Камено, откъдето са иззети тетрадки със списъци с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаване на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила.

БГНЕС

Извършва се и проверка на сигнал за уговаряне на служители от фирма да гласуват за определена политическа партия. Действията на полицейските служители за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство ще продължат и през следващите дни.

БГНЕС

БГНЕС