Проверявали „Корал“ за наркотици

„Не мисля, че туристите имат основание да бъдат недоволни", каза в Бургас Николина Ангелкова.
„Не мисля, че туристите имат основание да бъдат недоволни", каза в Бургас Николина Ангелкова. / Снимка: Лалка Димитрова
„Не мисля, че туристите имат основание да бъдат недоволни, защото всеки един плаж ние го проверяваме. Не ги делим. И минимум плановите проверки са три. А по сигнал проверяваме непрекъснато. Ние няма да правим компромиси“- Така днес в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова коментира вълната от недовоство, която заля социалните мрежи след внезапната нощна проверка на плаж „Корал“. Към критиките се присъедини и легендарната тенисистка Мануела Малеева, която публикува гневно мнение във Facebook.
" Снощи са ровили в палатките, търсили са по джобовете в кошчетата на бебета. Това е абсолютно неприемлив тормоз. Целият държавен апарат е впрегнат да покаже какъв голям проблем са защитниците на "Корал", коментира още Малеева.
 „Направихме изненадваща инспекция съвместно с всички инситуции, за да не ходи всеки един поотделно“, контрира Ангелкова.  Шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов допълни: „За конкретното място в края на юли при такава проверка установихме добро количество наркотични вещества, скрити в стъклен амбалаж“, поясни той. В конкретния случай забранени субстанции на „Корал“ не са открити.
При инспекцията, държавните служители открили в къмпинга нерегламентирано използване на електрическа енергия, незаконна сонда, както и палатки и каравани, разположени върху пясъчни хълмове. Тепърва при проверка в кадастралните карти ще се установи дали това са дюни. Ангелкова посочи, че е необходимо да бъде променена специализираната карта за по-голяма прецизност.