Протестите срещу плана в Царево били манипулация
Протестите срещу плана в Царево били манипулация / Веселин Максимов

Национална асоциация „Българско Черноморие" внесе до Главния прокурор сигнал против протестите срещу приемането на Общия устройствен план на Царево. В декларация до медиите от сдружението наричат митингите „зелена мафия" и твърдят, че те трябва да бъдат незабавно разследвани.

„Българско Черноморие" са внесли сигнала днес, с изходящ номер 082. Тя е базирана в Поморие, но точен адрес и контакти за връзка в декларацията липсват. „Внушенията да не се зачита необжалваем акт на съдебната система е чиста проба анархизъм. От изявите в медиите на т. нар. „еколози" виждаме, че свързани с тях политически партии се опитват, чрез медиен натиск, да внушават незачитане на окончателен съдебен акт - решение, което е издадено от Върховен съд, който по презумпция е независим", пише още в декларацията.

Членовете на асоциацията, подписани от председателя Димитър Канариев твърдят, че приемането на общо устройствения план на община Царево е окончателно и в полза на населението в цялата община и чрез него се създават правила, които елиминират възможността за екологичен рекет. Декларацията приключва така: „Внушенията на манипулаторите, че се застроява парк "Странджа" са неверни, защото става въпрос за частни земи, попаднали незнайно как на територията на ПП "Странджа с дял от 0,007% от територията на парка.