Прокуратурата обвини двама фена на „Цървена звезда” за побоищата в Слънчев бряг
Прокуратурата обвини двама фена на „Цървена звезда” за побоищата в Слънчев бряг / Веселин Максимов

Прокуратурата в Несебър повдигна обвинения на двама сърби от агитката на „Цървена звезда", които вилняха из Слънчев бряг преди ден. Към наказателна отговорност е привлечен Урош Й. на 31 години, затова че на 26 юли около 7.00 часа в "Слънчев бряг", близо до хотел „Вайълет гардън" по хулигански подбуди, причинил на двама мъже, от Пловдив и Смолян, леки телесни повреди, изразяващи се във временно разстройство на здравето. За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода" до 3 години.

Пред съда ще се изправи и 30- годишният Неманя С. По същото време, до дискотека „Викинг" в курортния комплекс той ударил с палка по главата бургаски полицай и му причинил напречна теменно-тилна рана, а на друг мъж, дошъл да помогне на униформения, нанесъл лека телесна повреда - отново удар по главата с палка. За тези две деяния той може да получи от 1 до 5 години затвор. Двамата сърби са задържани за 48 часа.

Според източници на Дарик, напълно формулирани и ясни са обвиненията само към този, причинил травма на полицая, а е напълно възможно двамата хулигани да сключат споразумение с прокуратурата. Предстои искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража". Продължават следствените действия по делото, изчакват се назначените експертизи.

При наличие на достатъчно доказателства към наказателна отговорност ще бъдат привлечени още мъже от агитката на „Цървена звезда".