Психиатрите в Ловеч трябва да кажат вменяем ли е Живко и може ли да носи отговорност за действията си.
Психиатрите в Ловеч трябва да кажат вменяем ли е Живко и може ли да носи отговорност за действията си. / netinfo
26-годишният Живко Кючуков, който потроши беззащитна възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, е преместен в затворническата болница в Ловеч. Решението за това е на Районната прокуратура, съобщиха юристи пред Дарик.

Магистратите са уважили искането на адвокат Благой Потеров, защитник на обвиняемия, да бъде откаран от бургаския затвор в Ловеч, където да бъде подложен на стационарни изследвания. Те трябва да установят страда ли Живко от параноидна шизофрения и може ли да носи отговорност за действията си. Според заключението на психиатрите в Бургас по време на нападението, мъжът е бил в медикаментозна ремисия. Пред Дарик адвокат Благой Потеров определи становището на експертите като „свободно съчинение”.
Според разпоредбите на магистратурата, Живко ще остане в Ловеч 20 дни.

Припомняме, че той бе задържан от полицията, след като на 9 май т.г. брутално преби пенсионерка на автобусна спирка в комплекс "Изгрев".

72-годишната Виолета от Бургас бе нападната в гръб на автобусна спирка на 9 май т.г.
netinfo

На записа от охранителна камера, заснела нападението, се вижда как нападателят рита с всичка сила бабата в гръб и я събаря на земята, а после се връща с камък в ръка към нея. „Гледаше ме лошо”, казал нападателят в своя защита.

72-годишната жена бе приета в болница със счупена тазобедрена става и оперирана. Възстановяването й, според медици, ще отнеме половин година. Ако Живко бъде признат за виновен, може да получи до 10 години затвор.