Ивелина Василева в студиото на Дарик Югоизток
Ивелина Василева в студиото на Дарик Югоизток / netinfo
Ивелина Василева за интересните нови акценти в партийната програма
Ивелина Василева в ефира на Дарик Югоизток
92840
Ивелина Василева в ефира на Дарик Югоизток
  • Ивелина Василева в ефира на Дарик Югоизток
Реформа в социалната сфера – по една минимална заплата за баби, които отглеждат децата на работещи родители.  Този акцент в програмата на ГЕРБ, анонсира в предаването "Дарик Отличник" по Дарик Югоизток, водачът на листата за народни представители на партията за Бургаска област Ивелина Василева.

„За нас е много важно да се фокусираме върху това, хората да живеят по-добре. Това означава по-добра и по-бързо развиваща се икономика, повече работни места, по-добри доходи, които да осигуряват достоен живот”, каза тя. На Международния ден на жената, екс министърът, определен като отличник по време на работата си във втория кабинет на Борисов, акцентира върху майките, които след раждането искат да работят.

„Ако някой от близките, като баба например, желае да се включи в отглеждането на детето, ще се даде възможност да получават всеки месец по една минимална работна заплата”, поясни Василева. Допълнителни социални стимули се предвиждат и за образованието на децата в многодетни семейства, като ще се сложи край на практиката да се отпускат помощи за родители, които демонстрират безотговорно отношение.

Василева припомни и усилията на предходния кабинет в подкрепа на семействата, които нямат възможност да имат деца. И пое ангажимент да се увеличи държавната подкрепа. „Започнахме програмата Ин витро, подкрепяхме я с 15 милиона лева всяка година. Сега отваряме програмата, като предвиждаме отпадане на ограничението за два броя процедури”, каза Василева.

„Залагаме на младите хора, на образованието”, допълни тя и още веднъж подчерта важността на откриването на Медицински факултет в Бургас.
„Целият екип положи много усилия да се случат добри неща, не само в града ни, но и в целия регион. Инвестирахме много. Бяха направени мащабни инвестиции, включително и в частта, която касае опазването на околната среда, а именно пречиствателните станции по морето, в градската среда и пр.”, заяви Василева.  

За важните проекти в програмата на партията, насочени към образованието, икономическата стабилност, инфраструктурата и добрата социална среда, чуйте в звуковия файл от Ивелина Василева: