Проект превръща старо училище в защитен дом
Проект превръща старо училище в защитен дом / netinfo

Бургаският интернат “Ал.Г Коджакафалията” ще има филиал в Долно езерово , ако проектът за реформа в социалния дом мине пред МРРБ.

Предвижда се старото училище в Долно Езерово ще се обособи като защитено пространство за деца  на възраст от 14 до 18 години. Проектът е на община Бургас по Оперативна програма “Регионално развитие”- операция социална инфраструктура. От администрацията предвиждат цялата инфраструктура около неизползваната в момента сграда до новата църква в квартала да се подобри. В двора ще има спортна площадка, мястото ще се озелени и благоустрои.

Защитените пространства за двете възрастови групи от 14 до 16 и до 18 години ще бъдат от типа фамилни жилища, близки до семейната среда. В тях децата ще придобиват битови и трудови навици. В случай, че проектът бъде одобрен реализацията му ще отнеме две години. В сградата на „Коджакафалията” в центъра на Бургас, ще останат децата до 14 години, които ще живеят и ще се обучават при още по-добри условия от досегашните - обещават от администрацията.