/ netinfo
26-годишният Живко Кючуков, който на 9 май т.г. нападна беззащитна възрастна жена на спирка в Бургас, ще бъде изправен пред съда на 4 декември т.г. Това съобщиха от магистратурата. Делото започва в Районния съд.

Срещу Кючуков е повдигнато обвинение за побой, извършен по хулиганско подбуди, както и за нанадяне на средна телесна повреда, довела до трайно затруднение на движението. Законът предвижда до 6 години затвор за това.
 
Ритнатата пенсионерка на спирка в Бургас: Трудно се възстановявам, мъча се

Живко беше задържан, след като в медиите бе разпространен скандален видеоклип, на който ясно се вижда как младият мъж безпричинно изритва в таза 72-годишната Виолета К., докато възрастната жена чакала автобуса на спирката в „Изгрев“. Ударът бил толкова силен, че при падането жената е получила счупване на дясното бедро.

Нападение на автобусна спирка
netinfo


Видеото показва още, че докато лежала безпомощна на земята, Кючуков грабнал камък, започнал да го размахва срещу нея, а след това се заканил да й счупи зъбите. После се качил на следващия автобус и изчезнал. Не след дълго го задържали.

Пред полицаите Кючуков представr. медицински документи, че е невменяем, страда от шизофрения и се лекува, и бе освободен. По-късно отново бе закопчан.

Брутална агресия: Мъж ритна възрастна жена на спирка в Бургас (ВИДЕО)

По настояване на защитата бе преместен от ареста в затворническата болница в Ловеч, да се установи страда ли от параноидна шизофрения и може ли да носи отговорност за действията си

Заключението на специалистите категорично сочи, че той е вменяем.