Празникът в Приморско
Празникът в Приморско / netinfo
Васил Найденов, Димитър Рачков, Преслава станаха част от празника на общината

С незабравима програма Приморско отбеляза своя празник, който съвпада с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Тази година морският град чества и 20 години от обявяването му за община.
 

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Събитията, който направиха празника на туристическия град незабравим, започнаха в двора на СУ „Н. Вапцаров“, където зам. – кметът Захарина Неделчева отправи поздравления към учители, ученици и родители. Красиви цветя засвидетелстваха уважение и признателност към всички учители.
Празничната програма продължи на амфитеатъра, където кметът на община Приморско д-р Димитър Германов с емоционално слово официално откри празненствата. Гости на събитието бяха вицепремиерът по икономическите и демографските въпроси Валери Симеонов, областният управител Вълчо Чолаков, депутатът и областен лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев и Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.
Вицепремиерът отправи поздравления към жителите на Приморско от името на министър – председателя и от коалиционното правителство. Освен здраве и просперитет, той пожела и успешен летен сезон.
Приморско получи благословията и на Сливенския митрополит Йоаникий.
Официалните гости посетиха Исторически музей Приморско, където разгледаха изложените експонати. Те се запознаха отблизо с гостуващата изложба от монети на скитските царе и получиха подробна информация за ценните находки на музея.  Най-голям интерес предизвика златното съкровище от времето на Александър Македонски, което бе открито миналата година в местността „Силихляр“ край Приморско. Безценната находки е разположена във витрина в новоизградения трезор на музея.
Истинска радост за децата и повод за много усмивки бяха балоните, пълни с хелий, който след края на официалните поздравления полетяха към небето. Празненствата продължиха с изпълнения на местните певчески и танцови групи.
Много емоции предизвикаха традиционните народни борби в двора на училището, където в атрактивни схватки влязоха атлетични мъже.
Красиво облечени абитуриентите на СУ „Никола Вапцаров“ дефилираха пред многобройната публика от близки, роднини и приятели, които бяха дошли пред сградата на Общината, за да ги изпратят. Преди това Випуск 2017 бяха поздравени и наградени от кмета Германов. Финансово поощрение от Общината получиха и двамата отличници от класа.
Истинската кулминация на тържествата по повод 20 години община Приморско настъпи на амфитеатъра с появата на комика Димитър Рачков. Многобройната публика искрено се забавлява на превъплъщенията на  водещия от „Господари на ефира“. Скечовете на Рачков повдигнаха градуса на настроение, а ситуацията стана истински нажежена с излизането на фолк певицата Преслава. Пространството пред сцената се изпълни с фенове, който искаха да си направят снимка със звездата.
На сцената се изявиха и самодейците от ФА „Приморско“ и любимецът на младите хора в Приморско рап – изпълнителят Крис.
Въодушевление посрещна и Васил Найденов, който изпя свои хитове. Поп певецът дори направи жест, като слезе от сцената и се сля с тълпата от фенове. Някой от тях се сдобиха с автограф, а други си направиха селфи. Истинска еуфория настъпи, когато при изпълнението на култовата му песен „Сбогом, моя любов“ небето над Приморско се озари  от пищна  празнична заря.  Светлинно шоу постави финалните щрихи на празненствата по повод празника на Приморско и 20- годишнината от обявяването му за община.
 

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo

Приморско
netinfo