/ Пресцентър
От 16 до 23 септември Приморско ще приеме международния „оф роуд“ маратон Balkan Offroad Rallye. Осемдневната надпревара е най-голямата на балканския полуостров. В нея ще участват над 120 състезателни машини – мотоциклети, ATV четириколки, бъгита, джипове и рали камиони.

Участие в състезанието ще вземат пилоти от цяла Европа и най-добрите български „оф роуд“ състезатели. Те ще се надпреварват по трасе с дължина от над 2000 километра. Различните отсечки от него са обособени от Добруджа до Странджа планина и Тракийската низина.

Славей Киряков триумфира на кайт сърф в Приморско

Именно в Приморско ще бъде и стартът на второто издание от макадамовото рали за исторически автомобили Balkan Classic Rallye. То ще събере някои от най-емблематичните коли, произведени между 1968 и 1985 година, като култовите Porsche 911, Toyota Corolla GT, Ford Cortina и FSO Polonez.

Те ще минат по 1600 километрово трасе, минаващо по черни и чакълирани пътища, като скоростите в състезателните отсечки могат да достигнат до 200 км/ч в непознати терени. Предварителният парад на автомобилите ще бъде от 17 до 21 септември край „Маагнолиите“ и „Форест Бийч“.