Приморско посрещна пролетта
Приморско посрещна пролетта / netinfo

Община Приморско посрещна Първа пролет с редица културни събития.
Отбелязването на празника започна на 21 март с богата концертна програма „Да посрещнем заедно пролетта със стари градски песни" на жените от ПК „Морска звезда".
Гост на красивия празник бе зам.-кметът Захарина Неделчева, която с интерес проследи концертната програма. Талантливите певици бяха възнаградени от община Приморско с кошница, пълна със сладкиши.
Днес, 22 март, децата от ОДЗ „Русалка" посрещнаха пролетта с викторина на тема „Познавам правилата на движението". Най-малките жители на морския град показаха знания за безопасността по пътищата, като активно отговаряха на тематични въпроси. На викторината присъстваха и служители на РУП - Приморско, които наградиха всяко дете с грамота за познаване правилата за безопасно движение и голяма торта, илюстрирана с полицейска кола.
Госпожа Захарина Неделчева, която също стана свидетел на образователния урок, поздрави малчуганите и ги възнагради с вкусен шоколад.
Празникът отбелязаха и учениците от СОУ „Н. Вапцаров", които подредиха изложба в класните си стаи на тема „Първа пролет".
Жителите на съставните села на морската община пък посрещнаха пролетта с пикник сред природата.