Президентът : България ще обогати ЕС!
Президентът : България ще обогати ЕС! / netinfo
Приемането ни в Европейския съюз е най-значимия исторически проект за бъдещето на България. Така коментира в Бургас президентът Георги Първанов положителния доклад за влизането ни в общността. Президентът заяви, че България не влиза в ЕС, за да консумира, а за да го обогати.

България е подписвала много договори през историческото си развитие, но този я поставя на равна нога с останалите европейски нации, каза още президентът. Той подчерта, че това се случи благодарение на усилията на много правителства, парламента, граждански структури и неправителствени организации.

“Въпреки, че спорим с моите опоненти, признавам заслугите на всеки един от тях, независимо дали се казва Иван Костов, Петър Стоянов или Симеон Сакскобургготски” – заяви Първанов. Според него, членството ни в ЕС се получи заради изпълнение на конкретни ангажименти и заради свършена работа не само на дипломацията, а и във вътрешнополитически план.

Президентът обяви, че категорично не е съгласен с твърдения, че страната ни е влязла в Евросъюза през задния вход и изрази съмнение, че тази оценка идва именно от българи.

“Предстои да отстояваме тепърва своята идентичност в обединена Европа. Еврочленството не обезличава нациите. Ако сме по-добри българи, ще бъдем и по-добри европейци” – каза още Георги Първанов.