Презентираха индустриалния парк пред турски бизнесмени
Презентираха индустриалния парк пред турски бизнесмени / netinfo


Бизнес форум с участието на представители на местни и турски фирми в областта на строителството, земеделието и животновъдството се проведе в Бургас. Делегацията от Република Турция включваше 50 предприемачи от градовете Люлебургаз, Чорлу и Текирдаг, които са членове на една от най-големите сдружения на фирми и организации там - „Тускон", с повече от 600 предприятия. 
Форумът откри зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев. Той приветства гостите от южната ни съседка за интереса към развитието на икономиката на Бургаския регион, след което презентира новата индустриална зона в Бургас и отправи покана към потенциалните инвеститори от Турция да се възползват от възможностите, които предлага.
Участие в дискусията взеха още председателят на БТПП Цанко Иванов, генералният консул на Република Турция в Бургас Джем Улусой и председателят на „Тускон".
Организатори на срещата са Бургаската търговско - промишлена палата, Турско-българската търговско-индустриална камара, Камарата на строителите в Бургас и Община Бургас.