"Престъпни мисли" от Пламен Петков
"Престъпни мисли" от Пламен Петков / архив
Пламен Петков ще представи своята книга „Престъпни мисли“ утре в Амфитеатъра на Созопол. Литературната среща с публиката започва в 19.30 часа. Авторът е роден в Русе, завършил е немска гимназия и „Информатика“, а пише още от трети клас. Занимавал се е с различни дейности, от служител в офис през оператор в система 112, до редактор в уеб сайт. Увлекателното съдържание на неговия крими трилър е следното:

Млада жена е убита на рождения си ден. Брокер остава без работа, но на следващата сутрин се събужда като богат наследник. В центъра на Русе се леят шампанско и безалкохолни, внезапно един от празнуващите умира.  Мъж загубва живота си при инсценирана катастрофа. Световната футболна купа е открадната, а един българин се оказва в епицентъра на събитията. Дали  ще бъдат заловени крадците, зависи от неговата находчивост, хладен ум и смелост.

Пламен Петков пише в най-добрите традиции на жанра – Агата Кристи, Реймънд Чандлър, Джеймс Хадли Чейс... Заповядайте на представянето на „Престъпни мисли“.