Прегазилият бебето вече е в домашен арест
Прегазилият бебето вече е в домашен арест / Дарик Бургас

Апелативният съд в Бургас освободи от „задържане под стража” граничния полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември блъсна и уби на място в село Крушевец 11- месечното бебе Красимира. Мярката за неотклонение на Стоянов вече е „домашен арест”

Съдия Георги Кошничаров от Апелативния съд обяви, че няма доказателства, че 36- годишният полицай ще се укрие или ще извърши друго престъпление. Прокуратурата определи трагичния инцидент в Крушевец като „особено тежък случай”, подчертавайки, че човекът на пагона е шофирал след употреба на алкохол, качвайки автомобила на тротоара, в пешеходна зона.

Знаковият адвокат Благой Потеров, защитник на Костадин Стоянов, смята, че се обръща „прекалено внимание” на предишни негови провинения, като например шофиране в пияно състояние преди доста години. Адвокат Потеров уточни, че тогава пробата му за алкохол е била 0.5 промила, което също не било висока стойност. Той посочи като причина за домашния арест и факта, че все още не е назначена арбитражна експертиза.

Костадин Стоянов заяви, че съжалява много за катастрофата и вероятно причина за нея е техническа неизправност, защото изпитал проблем с управлението на колата си „Рено Канго”. До момента на началотона съдебния процес той ще остане у дома си.