Предстои международния младежки фестивал „Музите” в Созопол
Предстои международния младежки фестивал „Музите” в Созопол / netinfo
Около 500 млади хора от България, Русия, Полша, Индия, Грузия и Сърбия ще се включат в третото издание на Младежкия международен фестивал на изкуствата„Музите” 2008.Три ще са фестивалните сцени: Созопол, Приморско и Лозенец. Форумът на изкуствата няма състезателен характер.Предвидени са концерти, спектакли, изложби и презентации. Организаторите подготвят уъркшопове, семинари, лятна академия, дискотеки ианимации за участниците.

Откриването е на 22 август,петък в Созопол. Проявата се организира със съдействието на Общината и под потронажа на кмета Панайот Рейзи. Първият фестивален ден ще започне от 16.00 часа с откриване на Алея на Музите, където ще бъдат представени творбите на 80 български и чуждестранни художници. На улицата зад Амфитеатъра ще бъдат подредени най- добрите работи на млади художници, дизайнери и приложници, които ще останат до края на месеца. От 20.00 часа започва пищно дефиле на участниците във фестивала. То ще стартира от площад „Черно море” и ще продължи до Амфитеатъра. Там ще се проведе тричасов грандиозен микс концерт на участниците във фестивала.

На 23 август от 19.00 часа на сцената на читалище „Отец Паисий”ще бъде играна постановката „Обикновено чудо” от Евгени Шварц на театрално студио „Смехурко”-град Банкя, с ръководител Цвета Лазарова.

Сдружение "Музите" и туроператор "Еспас" организират третото издание на Международен младежки фестивал на изкуствата "Музите", който ще продължи до 30 август. Той е под патронажа на Министерство на културата, което финансово подпомага деца - лауреати на национални и международни конкурси по програма за закрила на деца с изявени дарби.