Председателството в ГЕРБ - Бургас на ротационен принцип
Председателството в ГЕРБ - Бургас на ротационен принцип / netinfo

Отчетни общи събрания ще проведат местните структури на ПП ГЕРБ- Бургас във всички общини на областта до края на другата седмица. На тях ще бъде направен анализ на изминалите местни избори и резултатите от тях. Събранията са по искане на областния координатор на организацията Димитър Бойчев.


”На някои места в общините ГЕРБ има незадоволително присъствие в органите на местната власт, въпреки че като цяло представянето на партията в областта бе добро. Това е мнението и на националното ръководство”, заяви областният лидер на партията. Като грешки той отчете на места липсата на достатъчен опит и недостатъчно добрия подбор на отделни кандидатури.
Според Димитър Бойчев това ще доведе до промени вътре в структурите на ГЕРБ. Те ще бъдат обсъдени и приети на областен съвет на партията следващата седмица.


Ще бъде въведено ново изискване, а именно председателите на клубове да бъдат избирани на ротационен принцип за шестмесечен период, каза още Димитър Бойчев.
Според него основна задача пред ПП ГЕРБ- Бургас е укрепване на структурите по места, идентифициране и решаване проблемите на хората.
”Ще залагаме на повече млади хора, ще търсим хора с качества на лидери с нагласа за обществена работа, образовани и инициативни”, допълни Бойчев.