Предотвратен обир
Предотвратен обир / netinfo

Полицията в Бургас осуети втори опит за обир от офиса на най-големия дистрибутор на строителни материали за Бургаски регион - фирма «Гранити».

Офисът на фирмата се намира в Южна промишлена зона –Бургас в местността «Комлушка низина». Установено е, там са проникнали двама мъже, които са се подготвили да взломят металната каса от помещението, ползвано от управителя на «Гранити».

 Поради незабавното задействане на охранителната система и бързото реагиране на частните охранители, извършителите на взломяването са заварени на местопрестъплението. Това ги принудило да скочат от втория етаж на сградата и да побягнат в различни посоки. Малко по-късно в района на местопрестъплението е задържан 35 годишния П.Х. от Бургас отведен в Четвърто РПУ Бургас за едно денонощие. Вторият от мъжете все още се издирва от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство, като е информиран дежурния прокурор. Вследствие на бързата реакция от офиса на «Гранити» не е извършена кражба.

Подобен опит за кражба бе имаше преди две години от офиса на същата фирма, когато през покрива на сградата бе изнесена метална каса. Тогава своевременно задействалата се аларма, както и живата охрана в офиса на «Гранити» са препятствали дейността на извършителите, които след задържането си от служителите на Четвърто РПУ Бургас са осъдени и излежават постановеното им от съда наказание.