ПП СЕК зарадва деца с награди
ПП СЕК зарадва деца с награди / netinfo

25 деца бяха наградени, а 55 получиха грамоти на литературен конкурс организиран от ПП “Средна европейска класа”. Над 100 са участниците във втория кръг на конкурса. Децата писали поезия и проза са на различна възраст, от 1 до 12 клас. Те са от училищата “Любен Каравелов”, “Васил Априлов”, “Иван Вазов”, “П.Р.Славейков”, Математическата и Руската гимназии и др.

Председателят на партията Георги Манев обяви, че най – добрите произведения ще бъдат събрани в сборник. Приходите от него ще бъдат предоставени на социалнослаби деца и за награди в следващи конкурси. “Целта е децата да почувстват, че техния труд има резултат. Искаме да работим с тях, защото те са нашето бъдеще ”, заяви Манев. Книжката ще е готова до следващия кръг на конкурса, който ще е по повод 15 септември.

Рени Колчева - председателят на журито, оценявало творбите, заяви че учениците обичат да пишат за природата, Бургас, пролетта, морето.“Техните творби са като една дъга и е изключително удоволствие да се чете написаното. Много са искренни”, добави тя. От СЕК обещаха, че ще продължат да провокират с конкурси децата, за да показват те своите таланти.