Повече пари за здраве и спорт през 2009 година
Повече пари за здраве и спорт през 2009 година / netinfo

Разходите за здравеопазване от общинския бюджет през 2009 година ще бъдат увеличени с над 50%, а тези за спорт – с над 30%. Това съобщи в интервю за Дарик заместник-кметът по въпросите на здравеопазването, младежта и спорта д-р Лорис Мануелян.

 

Допълнителни средства ще бъдат отпуснати и за подобряване на интеграцията на хората с увреждания. Доктор Мануелян уточни, че акцентът в тази област ще бъде в осигуряване на средства за ремонти на всички лечебни заведения в Бургас. За целта предстои специална подготовка на техните управители за усвояване на правителствена програма на стойност 60 милиона лева за ново оборудване и техника в болниците.

 

В областта на спорта предстои ремонт на спортна зала „Бойчо Брънзов” за 70 хиляди лева и ремонт на зала „Младост” за 120 хиляди лева. Седемнадесет декара площ в комплекс „Изгрев” ще бъдат отделени за изграждането на спортна площадка през година. Общинска администрация работи по програма JESSICA, по която ще бъде усвоен 1 милион лева за ремонт на всички детски площадки в Бургас, каза още д-р Мануелян.