Повдигат обвинение на пианистката родила в дома си
Повдигат обвинение на пианистката родила в дома си / netinfo

24-годишното момиче, чието дете почина при раждане в домашни условия може да бъде съдено. Районна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за изясняване на случая със студентката, събщиха от Районна прокуратура.

Бургазлийката роди, в малките часове на 11 ноември по естествен начин в дома си. След като близките й установяват, че детето не диша сигнализират в Спешна помощ, но час след раждането. До момента е установено, че детето не е дишало по време на раждането. Трупът на момиченцето е в отделението по Съдебна медицина на МБАЛ - Бургас, където днес беше извършена аутопсия. Родилката все още е в болницата, където вчера и беше извършена операция. Няма риск за живота й, но все още е в шок.

Производството е срещу виновното лице по чл. 120 от Наказателния кодекс. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода до 3 години. Все още обаче няма предявено обвинение по отношение на майката, тъй като не са излезли резултатите от съдебно медицинската експертиза.

Все още не са ясни хистологичните изследвания, които следва да се направят освен аутопсията. Когато се извършват всичките необходими процесуални-следствени действия и се обективира съответно виновно поведение. В случай, че се установи такова, на 24-годишната студентка в Консевраторията ще бъдат повдигнати обвинения.