Посрещаме символа на честната борба за победа
Посрещаме символа на честната борба за победа / Станимир Димитров

Олимпийският огън ще премине през Бургас. Символичната церемония ще се проведе на 23 юни, когато светът отбелязва международния олимпийски ден. Шествието ще тръгне от балюстрадата до Морското казино.

Символът на честната борба за победа ще бъде носен от трима факлоносци - Георги Костадинов - състезател на плувен клуб "Черноморец", Любомир Борисов и Добромира Иванова - състезатели на плувен клуб "Бриз".

Шествието ще премине по бул. "Богориди" и ще завърши пред сградата на Община Бургас. Огънят ще бъде съпроводен от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове и училища и доброволци.

По същото време на площад "Атанас Сиреков" пред общината, бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивна демонстрация на децата от детски футболен клуб "Звездичка".

Събитието се организира от Община Бургас, Българския олимпийски комитет със съдействието на Младежки културен център, спортен клуб "Параспорт", Общински съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.