Поредна крачка към реализирането на Супер Бургас
Поредна крачка към реализирането на Супер Бургас / netinfo

Общинските съветници одобриха подробния устройствен план за част от пристанище „Изток”, с площ 70 219 кв метра. Този имот представлява разгърнатата площ върху, която ще се реализира проекта  за „Зона за обществен достъп” или „Супер Бургас”.

Предложението беше направено с писмо от изпълнителния директор на „ЗОД – Бургас” - Павел Маринов.

Според направените предложения целия парцел ще бъде разделен на различни зони. Всяка от тях ще представлява урегулиран поземлен имот. Разпределението ще бъде на зони за озеленяване, жилищно строителство, помпена станция, облсужващи функции и паркинг.

Според плана се предвижда още  частична промяна на североизточната регулационна граница, като ще бъде спазено благоустрояването и ще бъдат обособени УПИ-та за етажен паркинг, за обществено обслужване на Морска гара, многофункционална сграда с музей, за водни спортове и за озеленяване.

След като собствениците на намиращите се в съседство имоти получат своите уведомления и след преминалото вчера одобрение от страна на общинските съветници на подробния устройствен план, предстои на заседание на Националния експертен съвет да бъде обявена и дата за разглеждане на проекта. Това според Павел Маринов трябва да се случи в рамките на 30 дни. Следващата стъпка по проекта „Супер Бургас” е приемането на ПУП-а от Министерството на регионалното развитие и бллагоустройство.