Поп богохулства в Шведска маса
Поп богохулства в Шведска маса / снимка: Росица Амелева
„Шведска маса” - най-доброто шоу на куково лято
38422
„Шведска маса” - най-доброто шоу на куково лято
  • „Шведска маса” - най-доброто шоу на куково лято

И насред поредния седмоднев от годината втора на управлението му на Оногова, Чиито Дела Конграчулейшъни От Царе Папи Патриарси Вредом Получава, Учителят Юлий Вуций посрещна самодържеца Бойко, що държи властта, пък рече му, че нотабилите му не струват пет пари.

Нарече той болярина на вънкашността Николай мимоза съща, пък първата мадам на Разнородното събрание Цецилия Цаче на елха коледна оприличи я. И още думи силни и строги Му рече, пък самодържецът мълчеше срамежливо, тихо и почтително.

И хората по агората чудеха се как тъй така Той млъкнал е, ама в тишината чу се как гръм небесен порази галерията на племето на сересеите. Стъкла и керемиди посипаха се, вдигна се вой ужасен и крамолическа пропаганда.

Сересеите рекоха, че Армагедон идва за словото свободно, а тръбачите медийни йерихонски отвърнаха им, че сами са се гръмнали, демек с ръце потни в потайни доби мъж един или мъже двама запалили огън нечестив пред галерията.

Пък в града боголюбив Бургас един человек нарече се истински и единствен ляв, а хората почудиха се мигар той не знае, че в деня на страшния съд отляво не е място хубаво за стоене.

Тъй в тези смутни времена настъпиха съмнения и изпитания человешки. Тогаз на чесън и бахур замириса, кикот грозен чу се и отпочна се всеобщо погибление  и упадък нравствен в предаването скверно „Шведска маса”.

Първом пя се песен хулна „Чакарон” на Ел Чомбо, а Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон правеха такива дебилни коментари, че предците им по родословните им дървеса се засрамиха чак.

След това зазвуча гръцки рап и фразата „трифоназу сагапо” беше идиотски преведена като абонат, който обичал трифазния ток.

После се оказа, че това всъщност означавало „три пъти викам обичам те”, ама идиотщината вече беше сторена.

Неопомнили се и несъвзели се от брътвежите на водещите слушателите чуха и албански рап, в изпълнение на Голдън Ейджес и Дърмушка Латифа или Дрянушка Латифа или някаква си там мома. Странно защо Максимовсон и Калудовсон наблягаха на думите „гъзовар” и „гъзини”, които се чуваха в песента.

Последва основната тема „Какво ще се случи на куково лято в България?” и се отприщи истински ад от мнения.

Социологът Райко Извадката прогнозира, че на куково лято ще повишат заплатите на водещите, че на куково лято Бойко Борисов ще е президент, Кристалина Георгиева премиер и Алексей Петров министър на вътрешните работи.

Слушателят Стоянов пък рече, че бомбата пред вестник „Галерия” клатела правителството.

След него се включи критик Стоян и обвини Стоянов, че бил плагиат на името му. Литераторът се разпени и се самоопредели като „Бийтълс на българската литература”, защото всички го копирали и плагиатствали стиховете му.

Критик Стоян се прехласна пред образа на жената в песните на Веселин Маринов и обрисува тоя образ като жена с развети коси и дащна гръд, която била готова да впрегне воловете и да изоре или да овършее хармана с Веско Маринов.

Радо предрече, че този народ на куково лято ще си отвори очите, после обясни благо, че правителството клати народа и го люшка яко, а някои министри били гъдулки.

След секунди в предаването се включи незнаен поп и изпя едно песнопение, което звучеше така:

„На куково лято ще слезе оня от небето, който се качи там и обеща да се върне”, а след това призова слушателите да купуват календари от църковния магазин на улица „Александровска”

Водещите се опулиха и се питаха кой е този поп, но пък Иван Терзиев сподели, че на куково лято ще цъфнат налъмите, на куково лято ще се върнат уморени евреите от жътва и пак тогава арменският поп щял да се оплаче, а българите да гласуват правилно на изборите.

Максимовсон пък радиоизпусна песен на някакви туареги с името „Тинаривен” и Райко Извадката му благодари сърдечно в ефир.

Точно се бяха развихрили и водещите бяха смразени от странен глас, чийто собственик се представи като премиер.

Двамата смръзнаха и след секунди слушателят Ники изрецитира в ефир жизненарадостния стих:

Кукувица кука на зелена бука

Народът хвърлен на боклука

Бомба гръмна пред галерия

Всичко стана кинкалерия

Последваха просташки кикоти от страна на Максимовсон и Красимир Калудовсон, но те бяха прекъснати от ново позвъняване. Водещите бяха смъмрени и порицани от човек, който им издума укорно „Срам за вас двамата, отца си Берберия не познахте” пък после на молбата Калудовсонова за благословия, светиня му прояви готовност да стори това срещу 1.20 лв. на минута.

Културтрегерът Ники си позволи да коментира в ефир, че $този отец пее май със запушен гъзец", а пък Райко Извадката пак взе думата, за да каже, че когато чуел Михаил Йончев все едно ядял сухи лайна с люти чушки (да се чете чушки и лоши работи) и накрая каза, че си боядисвал подмишниците.

Предаването съвсем излезе от контрол, но в края всички стигнаха психично невредими до любимия си сериал „Непресъхващо лове”, в чиято поредна серия Стамат и Хортензия демонстрираха различно отношение към риалити шоуто „Парланго–сцена на гредите”. Тези различия само засилиха усещането за предстоящи семейни драми и нажежиха до крайност страстите.

И тъй се каза "край" до другата седмица.

Чуйте срамотните глупости от днешната маса в звуковия файл