Поморийският залив посрещна най-добрите ветроходци
Поморийският залив посрещна най-добрите ветроходци / снимка, архив

Едни от най-успешните ветроходци в България, състезателите от ОМК "Несебър 2000" се отличиха с успехите си още в първия ден на "Циклон-2016". 
Ветроходна регата, която стартира вчера в Поморие събра състезатели от 12 български и един молдовски клуба.
ОМК "Несебър 2000" отново показа, че е лидер в надпреварата като записа първите си три победи след старта на регата. За пореден път те са на Владислав Маринов. 15-годишният шампион на ОМК "Несебър 2000", който за втора поредна година е водач на националната ранглиста в клас "Оптимист", а през 2013 г. беше начело на оптимист - младша възраст. Член e на националния отбор по ветроходство. В края на март, в сградата на Министерството на спорта той беше отличен като един от 10-те най-добри ветроходци в страната, заедно с дългодишния състезател в клуба Анастас Петров. Успешен старт като състезател от клуба, който се отличи още първия ден на надпреварата е Николета Петкова/Михаела Александрова (ОМК Несебър 2000) в 420.

Общо 75 са участниците в клас Optimist, 15 в Laser 4.7, 11 в Laser Radial, осем екипажа в 420 и 11 в Raceboard, които се включиха в "Циклон-2016".
Проявата се организира от Общински младежки спортен клуб "Циклон" Поморие и Община Поморие със съдействието на БФВ.
Утре предстои да станат ясни победителите в надпреварата.