Поморие ще посрещне празниците с нова коледна украса
Поморие ще посрещне празниците с нова коледна украса / netinfo

Нова 13-метрова елха ще грейне в центъра на Поморие, на 2 декември 2016 г. Новата конструкция на елхата е с диаметър 6 метра и ще бъде осветена с над един километър лампи на низ (тип стринг). Изненада ще бъдат и новите светещи елементи в града - тематични фенери и метеоритен дъжд.
Празничната украса е дело на екипа на ОП „Стопанисване и управление на общински имоти". Директорът инж. Марияна Музакова разкри още една от изненадите на наближаващите празници, като заяви, че тази година в допълнение на коледната украса ще има и два светлинни петметрови фонтана - един в центъра на града и един в кв. Свети Георги.
„Празничното осветление вече светва поетапно в целия град. Коледната атмосфера обаче е дело не на светлините, а на хората, на добрите им идеи и празнично настроение. Всяка Коледа, наред с общинската украса, градът ни грейва с красиви прозорци, балкони и дворове, които засилват усещането за празник. Затова тази година най-атрактивните ще бъдат наградени", сподели в аванс кметът Иван Алексиев.