Поморие ще е домакин на срещата на лидерите от ПСЮИЕ
Поморие ще е домакин на срещата на лидерите от ПСЮИЕ / netinfo

На 20 и 21 май в Поморие ще се проведе среща на държавните и правителствените ръководители на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа в рамките на Българското председателство на организацията за периода 2007 - 2008 г. Домакин на събитието ще е премиерът Сергей Станишев. Участие във форума ще вземат президентите на Македония, Молдова, Гърция, Черна гора, премиерът на Хърватия и външните министри на външните работи на Босна и Херцеговина, Гърция, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и други. Ще присъстват още  генералният секретар на Съвета за регионално сътрудничество Хидо Бишчевич, специалният координатор на Пакта за стабилност в ЮИЕ Ерхард Бусек, както и представители на администрацията на ООН в Косово ЮНМИК.

Форумът ще бъде подготвен от заседание на Комитета на политическите директори на 19 май и Среща на външните министри на страните - участнички в ПСЮИЕ на 20 май, която ще бъде председателствана от вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин. Очаква се лидерите на страните - участнички в ПСЮИЕ да приветстват Молдова, която ще пoеме председателството на ПСЮИЕ от България до месец май 2009 година.


Заради срещата ще бъде въведена временна организация на движението като пътният трафик по линията Бургас - Поморие - Слънчев бряг ще бъде пренасочен по трасето Бургас - село Каменар /за гр. Поморие/ - Каблешково - село Тънково - Слънчев бряг. Промяната ще е важи от 07.00 часа на 20 май до 19.00 часа на 21 май.