Полицията закова двама сутеньори
Полицията закова двама сутеньори / Дарик Бургас

Бургаските полицаи задържаха двама мъже, набиращи момичета за проституция в Слънчев бряг. Те са от Пловдив и Плевен, на 38 и 42 години. Около тридесет проститутки бяха разпитани в  специализираната акция на територията на най-големия  курортен комплекс у нас

Момичетата работили официално, като танцьорки в четири еротични бара - «Клеопатра», «Афродита», «Велвет» и «Парадайз». Възрастта им е от 20 до 35 години, повечето от тях са от Стара Загора, Сливен, Плевен, Пловдив и други градове от вътрешността на страната. Набирането ставало чрез директен контакт, обяви в интернет или познати. Още в началото на разговорите им било обяснявано, че ще са еротични танцьорки, а при желание от тяхна страна може да се преквалифицират и в проститутки. Двамата набирали момичета за тази дейност и за Банско и Пампорово.

Тарифите били следните: 20 лева за индивидуален еротичен танц на пилон, танц без горнище и танц в скута на клиента - 50 лева и стриптийз – 80 лева. За втората част от «програмата»: орален секс – 80 лева, половин час секс – 120 лева и 170 лева за 1 час. От тях 20 лева се отчитали задължително за ползването на специално пригодените помещения, намиращи се в самите заведения. При желание на клиента сексуалните услуги можело да се предоставят и в неговата хотелска стая, квартира или апартамент.

В хода на специализираната полицейска операция са извършени претърсвания в еротичните заведения и в ползваните от задържаните луксозни автомобили – «Порше Кайен» и «БМВ Х 5». Намерени и иззети са близо 20 000 лева (оборотът от една вечер), тетрадки и бележки, в които е водено счетоводство за дейността на момичетата, лаптопи и мобилни телефони.

Като свидетели са разпитани са 27 от проститутките и част от персонала на заведенията. На двамата сутеньори е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража» за срок от 72 часа, предстои гледане на постоянна мярка «задържане под стража» в Районния съд в Несебър.