Полицай до полицай на „Карнобат-Петолъчката”
Полицай до полицай на „Карнобат-Петолъчката” / netinfo

В следващите три дни по пътя Карнобат – Петолъчката ще има засилено полицейско присъствие. Още в днешния следобед три екипа от РПУ – Карнобат ще извършват контрол на безопасността на движението в обслужвания от полицейското управление участък на пътя І-6. 

По-късно към тях ще се присъединят четири единични наряда на моторизираното звено ”Сигма”, които в трите дни ще следят за нарушители на Закона за движение по пътищата и при необходимост ще вземат мерки за отклоняване на движението по обходни маршрути. 

При големи задръствания е предвидено алтернативно трасе „Карнобат–Сунгурларе–Петолъчката”. От бургаската полиция умоляват пристигащите от София да използват обходните трасета „Бургас-Средец-Елхово-Тополовград-Симеоновград-Меричлери-Чирпан-АМ "Тракия" или „Бургас-Средец-Ямбол-Раднево-Бояджик-Златари-Загоре-АМ "Тракия".

През трите дни екипите на пътна полиция по път І-6 стриктно ще следят и наказват шофьори, които извършват рискови изпреварвания или се опитват да напреднат в колоната, движейки се извън пътното платно.