Полезно за местния референдум
Полезно за местния референдум / Община Бургас

Готови са избирателните списъци за референдума за петролопровода Бургас-Александруполис –съобщиха от общината. Следващата седмица те ще бъдат изложени на видно място в града и съставните селища.

От администрацията призовават гражданите да направят справка дали имената им фигурират в тези списъци, за да имат време да реагират при пропуск или нередност. Неточностите ще се отстраняват от служителите на Центъра за административно обслужване в общината.

Гласоподавателите, регистрирани до 17 май 2007 г.  по настоящ адрес, могат да подадат заявление за гласуване до 3 февруари 2008 г. в същия център.

В ход е процедура по изработване на бюлетини и протоколи, както и на допълнителни материали за отделните секционни избирателни комисии и ОИК, във връзка с провеждането на местния референдум в Бургас на 17 февруари.

Очаква се официалното становище и на ОИК как ще гласуват чуждите граждани.

Междувременно при днешното заседание на Работната група за провеждане на референдума, с председател зам.-кметът Ивелина Василева, бяха разгледани няколко модела флаери за агитация за активно участие в референдума.