/ streetfit.bg
Ангел Доганов за турнира
96598
Ангел Доганов за турнира
  • Ангел Доганов за турнира

Истинско предизвикателство за всички бургазлии, които смятат себе си за наистина силни, ще бъде предстоящият турнир по стрийт фитнес на 7 април. Той ще се проведе от 11:00 часа двора на училище „Любен Каравелов“ в две категории – момчета до 17 и мъже над 17 години.

Всеки участник ще има на разположение 3 минути за първия сет. За втория ще се класират най-добрите от първия сет. Записването започва от 10:00 часа на място, носете лични карти.

Съдиите ще оценяват в категориите: Статика - планчове, везни и други, Динамични силови - задни силови, набирания в предна и други, Динамични акробатични - всички упражнения, които се изпълняват само с инерцията на тялото (360, shrimp flip и т.н) Динамични комбинации - тук съдията ще гледа за комбинации от всички категории и подкатегории (за максимален брой точки трябва да се изпълнят поне по два елемента от всички категории и подкатегории).

„Уличен фитнес“ (от англ. Street Workout и Street Fitness) е спорт, включващ силови и гимнастически упражнения на улична площадка. Основните уреди са лост, успоредка и земя, но могат да се извършват упражнения и на халки, т. нар "маймунски лост", ръкохватки и други. Той е доста по-различен от вдигането на тежести в зала и изисква наистина голяма сила и издръжливост.

Чуйте повече от един от организаторите и съдиите Ангел Доганов в звуковия файл