Погват просещите деца и техните родители
Погват просещите деца и техните родители / netinfo

Полицията, съвместно с Детска педагогическа стая започва акция насочена към децата просяци по улиците на града и техните родители.
Вчера са задържани две деца на възраст 9 и 12 години от Бургас в момент на просия. Предоставена им е полицейска закрила за 48 часа, като едното от децата е настанено в центъра за „Спешен прием" към Дирекция „Социално подпомагане" - Бургас, а второто е върнато на родителите си. Спрямо представителите на подрастващите са предприети предвидените в НК и Закона за закрила на детето мерки, а срещу 36-годишната им майка е образувано ново досъдбено производство. Спрямо друга родителка със същите провинения
34-годишна от Бургас е съставен предупредителен полицейски протокол и са уведомени служителите от отдел „Закрила на детето".
По време на операцията са проверени най-честите места за просия, осъществявана от подрастващи - Централната градска част, ж.п. гарата, автогара "Юг", градинката до Старата поща, църквата "Св. Богородица", ул. "Александровска", ул."Богориди", пл. "Тройката" и района около ІІІ-та поликлиника. Акциите продължават.