Иво Гъдев издаде първата си книга
Иво Гъдев издаде първата си книга / netinfo
Иво Гъдев издаде първата си стихосбирка
Иво Гъдев с
99547
Иво Гъдев с
  • Иво Гъдев с
Роден във Варна и жител на Бургас, почитател на Христо Фотев, Петя Дубарова и Дамян Дамянов, вдъхновен от морето, Иво Гъдев издаде първата си книга. Представянето й се състоя в зала "Георги Баев" на Морското казино, където се събраха приятели, близки и роднини на автора и почитатели на литературата. 

Първото издание на стихосбирката "Ефирни строфи" излиза и на глаголица, което според автора й не е приумица. Стиховете в книгата са посветени преди всичко на Бургас, морето, любовта и личните му преживявания.

иво гъдев
netinfo


"Пиша от ученик, но малко са нещата, които пазя. В тази книга са събрани стиховете ми от последните две години. Тези, които подбрах са с обща тематика. Исках "Ефирни строфи" да бъде и на глаголица. Специална азбука, на която са били писани мистичните, древни текстове. Тази азбука носи голямо послание, сила и заряд. Ето защо не бива да бъде скривана под скрина, защото е уникална, но и актуална", обясни Иво Гъдев. Той определя хората като отделна вселена, която никога не може да бъде напълно разкрита. "Ще се радвам, ако с книгата си откривам някакво късче от себе си пред читателите", споделя още автора, който понастоящем е корабен брокер по професия. 

По думите на баща му, любовта към изкуството има корен в рода им, въпреки че Иво Гъдев се оказва трето поколение инженер в семейството. Повече по темата, чуйте в звуковия файл: