Снимка: община Несебър
Снимка: община Несебър
Четири деца от несебърското училище се включиха със свои творби в първата по рода си в Несебър изложба на Детска школа по изобразително и приложно изкуство към НЧ „Пробуда – 1938“ – град Свети Влас с ръководител Видка Липчева. Третокласничката Симона Сотирова демонстрира завидно майсторство, талант  и много фантазия при работата с четката и боите. В изложбата тя участва с фентъзи рисунки и натюрморти.

Другите трима малки художници са ученици от VI б  клас на СУ „Любен Каравелов“ – Несебър. Те показват много добро владеене на различни техники в изобразителното изкуство, усвоени в школата през едногодишното си обучение. Дария Данкова рисува предимно с акварел, като сред творбите ѝ се открояват морски пейзажи, портрети и дори автопортрет. Християна Михова предпочита да работи с молив, акварел и сух пастел. В нейните рисунки преобладават пейзажи, натюрморти и портрети на любимата певица Ариана Гранде. Творбите на Бен Кларк са в аниме стил и са нарисувани главно с маркери и акварел.

Детските рисунки бяха високо оценени от уважилите изложбата родители, съученици, учители и приятели. В същото време те са гаранция за бъдещи творчески успехи и развитие на таланта на начинаещите художници.