„Подкрепа” заплашва с протести в ЛУКОЙЛ-Нефтохим
„Подкрепа” заплашва с протести в ЛУКОЙЛ-Нефтохим / netinfo
Големи протести подготвя КТ „Подкрепа” в ЛУКОЙЛ-НЕфтохим Бургас, съобщи местният председател на синдиката Иван Костадинов. От „Подкрепа” дадоха седемдневен срок на ръководството на ЛУКОЙЛ-Нефтохим, за да седне с тях на маса за преговори.

На тези преговори трябва да бъде обсъдена ситуацията в комбината. Според Иван Костадинов, там отдавна зрее голям конфликт, а причината за днешния гняв на синдикалистите е уволнението на Атанас Анастасов – председател на синдикалната секция на „Подкрепа”.

„Синдикален терор”, нарече отношението на ръководството на рафинерията, конфедералният секретар на „Подкрепа” Дянко Димов. В момента юристи на синдиката подготвяли обосновани протести до Международната организация на труда по повод „постоянна психическа атака, финансов тормоз и заплахи за уволнение към членовете на „Подкрепа” в ЛУКОЙЛ-Нефтохим Бургас”.

Ако протестната декларация остане без отговор, не започнат преговори и не бъде възстановен на работа уволнения председател на „Подкрепа” в рафинерията, оттам потвърдиха, че са решени отново на стачни действия и блокиране на пътища, както преди две години.

Шефът на КТ „Подкрепа” Бургас Иван Атанасов заяви, че е напълно възможно тези действия да дадат начало на масов национален протест.