Подготовката на Spirit of Burgas е на финалната права
Подготовката на Spirit of Burgas е на финалната права / netinfo
Теренът под х-л „Приморец”, където ще се проведе фестивалът Spirit of Burgas, се превърна в една от най-красивите части на Морската градина в Бургас. След благоустрояването, мястото е готово да посрещне хилядите музикални фенове, които ще посетят Spirit of Burgas.

През трите дни, в които ще се проведе фестивала /15, 16 и 17 август/ достъпът до плажа под х-л „Приморец” и близката част от Морската градина ще бъде ограничен през времето, когато се провеждат концертите- след 18 ч. През деня гражданите на Бургас ще могат да посещават плажа от двата входа във фестивалната зона. Общината ще заплати на концесионера на Северния плаж наема за близо 300 чадъра през трите дни на музикалния фест, които ще предостави за безплатно ползване. Те ще се намират между 2 и 4 пост.

Междувременно приготовленията за старта на Spirit of Burgas са на финала. Главната сцена вече е почти готова. Тя ще бъде захранена с енергия от специален генератор. Разпънати са палатки – гримьорни за участниците във феста. Обособени за ВИП-зона за 1500 души; прес-зона, където звездите ще дават интервюта; навсякъде се монтират барове, сцени, осветителна и озвучителна техника. Започва разполагането на 100 химически тоалетни. Планировката на фестивалното градче в Бургас е дело на англичанин, който е работил за един от най-известните мюзик фестове в Европа – този в Гластънбъри. Spirit of Burgas е разположен върху територия от 58 хил. кв. м. В цялото фестивално градче ще има безжично интернет покритие.

От името на организаторите промоутърът Иван Вълков заяви, че интересът към фестивала е голям и се очакват по над 10 000 посетители на ден. Всеки от посетителите на Spirit of Burgas ще получи гривна, изработена в Испания, удостоверяваща правото му да присъства на фестивалната територия. За опазването на реда ще следят 110 гардове и екип стюарди, които ще известяват за това охранителите.

Тази сутрин в Бургас пристигна и екип от МТV. Журналистите ще правят както филм за фестивала в Бургас, така и по няколко репортажа на ден, които ще бъдат излъчвани по 9 канала на МТВ в 36 страни.