/ Община Бургас
Галерийните прстранства в Бургас ви очакват с интересни изложби.

Всеки може да си подари разходка сред подбрани произведения на изкуството. В залите звучат полезни разговори, а там можете да се срещнете с любими автори, съобщиха от Общината.

Етo информация за местата и изложбите, които можете да посетите:

Бургаската галерия "Петко Задгорски" представя избрани автори и творби от своя фонд на тема "Рибата, морето и .........." В експозицията са включени художници от Бургас и страната, чиито творби са вдъхновени от необятната морска шир и нейните обитатели.

Изложбата може да бъде посетена до месец март в зала II на БХГ. Цената на билет за индивидуално посещение е 3 лв., за деца над 7 години, хора в неравностойно положение, ученици, студенти и пенсионери - 2 лв.. Всеки четвъртък от 09-13.00 часа е Ден на отворените врати, тогава посещенията са безплатни.

Нов рекорд: Преброиха 2 712 зимуващи фламинги край Бургас

В Дружество на бургаските художници ви очаква изложбата „Богоявление” - традиционна изложба живопис на тримата Йордановци - Маринов, Петров и Ангелов. Входът е безплатен.
Експозицията "Морски схеми" на Добрин Вътев, който е и председател на Дружеството на бургаските художници, може да бъде разгледана до 25 януари в галерия „Неси”. Веднага след това там се открива изложба живопис на художничката Николина Енчева. Входът е безплатен.

Поетичната живопис на твореца Милко Божков ще ви посрещне в галерия „Пролет”. Художникът представя 12 свои картини, които са рисувани от пролетта до началото на септември. Входът е свободен.

18 автора събира изложбата „ОЧАКВАНЕ” в галерия “АтелиеR” /на ул. „Възраждане” 25/, която можете да посетите до края на месец януари. Входът е свободен, а произведенията са на Боян Янев, Геракси Гераксиев, Гергана Лалова, Владимир Пенев, Владимир Запрянов, Надя Станчева, Неделчо Кучков, Райна Рачева и други.

До 26 януари в Центъра за съвременно изкуство и библиотека /ЦСИБ/ е подредена изложбата „Морето пише красиво” на Маргарита Дончева. Тя събира калиграфски интерпретации по стихове на обичани бургаски автори. Изложбата представя както нейни творби, така и на ученици от творческото ателие „калИГРАфия”.

В експозицията намират място произведения на Христо Фотев, Петя Дубарова, Иван Пейчев, Агоп Мелконян, Стефан Тинтеров, Ваньо Вълчев, Недялко Йорданов, Диана Саватева, Лорис Мануелян, Динко Динков, Калина Тельянова и Яна Вълчева.

От 25 януари в Центъра за съвременно изкуство ще се представи изложба, посветена на Ернст Теодор Амадеус Хофман, съвместно с Берлинската държавна библиотека. Входът е свободен.

В Културен център „Морско казино” можете да посетите изложбата "Урок по история...урок по достойнство", посветена на 110-та годишнина от Балканските войни 1912-1913. Входът е свободен.