Откриха тялото на Александра от Поморие, арестувана е жена
Откриха тялото на Александра от Поморие, арестувана е жена / netinfo
Масиран инфаркт погуби бащата на 7-годишната Александра, която бе зверски удушена от съседка през април 2014 година в Поморие. Веселин Тодоров е починал внезапно на 22-ри август на бургаското летище, съобщава "Монитор".

Трагедията се разиграла посред бял ден на терминал "пристигащи". Тодоров пристигнал, за да посрещне гости от чужбина и да ги настани в един от хотелите си. Докато чакал туристите, той изведнъж се хванал за сърцето, свлякъл се на пода като покосен и повече не помръднал. На място била извикана линейка и реаниматори, но мъжът издъхнал за секунди и екипът не успял да направи нищо.

Той бе погребан в родния си град Поморие в петък, а близки и приятели си взеха последно "сбогом" с него в местния храм "Рождество Богородично". За поклонението пристигна и бившата му съпруга Евелина Великова, с която бяха разделени повече от три години. Трагедията с дъщеричката им Алекс буквално съсипа брака им и скоро след жестокото убийство семейството се разпадна.

Известният поморийски лихвар почина на 58-годишна възраст, точно 4 години и 4 месеца след убийството на най-малката си дъщеря.

Синът му Методий, който е от първия му брак публикува във Facebook: "Искам да се обърна към всички - ценете моментите с любимите си хора и не пропускайте възможност да споделяте всеки един щастлив момент".

Зловещата черна серия в семейството на Веселин и Евелина започнала година преди убийството на детето им. Тогава внезапно починал бащата на Евелина и дядо на Алекс. Човекът загинал неочаквано при нелепа катастрофа. Много скоро след това издъхнала и съпругата му, която си отишла от скоротечен тумор на мозъка.

В Поморие разказват, че преди повече от 20 години Веселин отнел два чо­вешки живота – на малко дете и баба му. Станало при катастро­фа. Той пътувал с колата си от Бургас към Поморие, и на изхода на града блъснал бабата и внучето й, докато двете пресичали на пешеходна пътека.

"Мина много вре­ме и никой не помни под­робности, но той не лежа в затвора", казват хората в Поморие. По думите им, убитото детенце е било на същата възраст, на която бе отнет живота и собствената му дъщеря. След това Веселин направил още една катастрофа, при която помел няколко абиту­риентки в Слънчев бряг. Тогава тежко ранена е била дъщерята на един от деканите в Колежа по туризъм в Бургас, която така и не се възстановила.

Хората в По­морие смятат, че двой­ното убийство на пътя, което останало ненака­зано, може да тегне като прокоба над семейство­то и то да е причина за всички нещастия, които се случват в семейството.

Други пък са убедени, че черната серия от трагични случаи е вид възмездие заради лихварския бизнес на мъжа, който той въртял преди години. Самият Ве­селин Тодоров отрича да е бил лихвар.