Побоят на инспектор Георгиева се разследва
Побоят на инспектор Георгиева се разследва / снимка: DarikNews

Полицията в Созопол разследва вчерашния побой над офицера по сигурността към държавните пристанища Верджиния Георгиева. Разпитани са собственика на кораба, станал причина за супената ръка на жената и негов приятел-пасажер по време на злополучното плаване.

Очаква се да се явят за разпит още трима моряци от екипажа на кораба. Гранична полиция извършва цялостна проверка на морския съд и неговата документация. От пресцентъра на Областна дирекция на МВР съобщиха, че корабособственикът и неговият човек са се явили доброволно, след като били призовани по надлежен ред.

Вчера главния експерт „Бизнес развитие” към Министерството на земеделието и специалист по пристанищна сигурност Верджиния Георгиева направила забележка на капитан Яни Пападопулу, че сваля пътниците „от борд на борд”, което било абсолютно забранено и опитала да направи проверка.

Капитанът и неговият екипаж отказали да се подчинят и пребили жената, неин колега съобщи за Дарик, че главата й била блъскана в борда на корабчето, а ръката й счупена. Тя изпаднала в силен шок. Пътниците били свалени на пристанището и корабът избяга в открито море, където стоя до късно снощи.