/
/ / община Сливен

Заради големия интерес и тази година жителите на града под Сините камъни ще се радват на ледена пързалка. Това съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова по време на първия за този мандат брифинг на общинското ръководство. Съоръжението ще бъде разположено в Градската градина, като нейното монтиране вече започна.

Тя ще бъде с по-големи размери от миналогодишната - 16/32 м. По думите на Чиликова пързалката ще заработи в края на ноември и ще бъде достъпна за всички желаещи до края на месец февруари. За най-малките любители на кънките ще бъдат осигурени помощни съоръжения, с които ще могат да  се включат в развлекателните дейности.

По време на брифинга стана ясно още, че тази година коледните светлини ще грейнат на жива елха. Дръвчето е засадено пред Общината специално за коледните празници и по този начин ще бъде спасено от изсичане едно коледно дърво. Досега елхата беше доставяна от различни райони на страната. Подготовката за коледните и новогодишните празници вече започна и жителите на общината ще бъдат информирани своевременно за събитията, с които се цели обогатяване на програмата, за да бъде тя по-интересна и развлекателна, особено за най-малките жители на Сливен..