/ Община Бургас

Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата на Крайбрежна алея в Морската градина. Това ще стане на 31 май, като част от фестивала "Рециклирай с фантазия", организиран от Община Бургас по повод "Европейския ден на морето" и "Зелени дни в Бургас".

Бургас без пластмаса

Арт инсталацията с размери 8 на 10 метра е дело на бургаския творец и председател на Дружеството на художниците в града Добрин Вътев. За нея ще са нужни минимум 4 000 пластмасови бутилки от 1.5 литра. За нейното осъществяване са поканени всички бургазлии.

Арт инсталации ще ни приканват за разделно събиране на пластмаса

Всеки, който желае да допринесе за декорацията на "рибата", може да събере такива и ги занесе в най-близкия пункт за разделно събиране или дойде до сърф базата на 31 май. При по-голямо количество звънете на телефони: 0896/ 809-038 или 0888/ 009-366 за тяхното извозване.

Зона, свободна от пластмаса - за плажове и хотели

Преди предаване на събраните бутилки - направете снимка и я изпратете на е-мейл адрес: g.stoyanova@burgas.bg или публикувайте в социалните мрежи с хаштаг #PlasticFreeBurgas. Първите трима, събрали най-големи количества, ще получат награди на 1 юни.