Пламен Киряков: „Черноморец” няма страх за лиценза си
Пламен Киряков: „Черноморец” няма страх за лиценза си / netinfo

 

„Покрили сме всички необходими изисквания за получаване на лиценз от БФС за евротурнирите". Това каза изпълнителният директор на ПСФК "Черноморец-Бургас" Пламен Киряков.

Той уточни, че са уредени и задълженията към работниците и служителите на клуба, както и ангажиментите по трансферните договори. Всички дължими суми към общински и държавни органи са разсрочени или обезпечени с някакво имущество на клуба.

„Всички тези публикации през последните дни за това, че можем да не получим лиценз са част от кампания на други отбори, които имат доста сериозни проблеми с лицензионната комисия", каза още Киряков. Той е категоричен, че „акулите" няма да имат никакъв проблем с лиценза.

„Ако някой клуб, мениджър или служба имат претенции към нас нека ги обявят, за да можем публично да ги коментираме или анализираме", апелира шефът на тима.

Припомняме, че на последната сесия на местния парламент, съветниците решиха дълговете на ПСФК „Черноморец" от неплатени такса „смет" и данък „сгради" на стойност около 600 000 лв. да бъдат разсрочени за пет години. Изпълнението на погасителния план беше обвързано с учредяване на ипотека с имущество на клуба, което се намира на територията на спортен комплекс „Черноморец" в квартал „Акации".
С приемането на това решение клубът си гарантира получаването на лиценз за следващото първенство на футболната „А" група.