„Полицейската професия е кауза и проверка на това, доколко си човек“, заяви старши комисар Калоян Калоянов.
„Полицейската професия е кауза и проверка на това, доколко си човек“, заяви старши комисар Калоян Калоянов. / Снимка: Лалка Димитрова
Плакет за проявена смелост и себеотрицание в спасителната операция след наводнението в Бургаски регион, областният управител Вълчо Чолаков връчи плакет на шефа на полицията старши комисар Калоян Калоянов.

„Това е знак на уважение и признателност- за професионализма, за храбростта, затова че бяхте в критичните точки  докрая и оказахте най-ценната помощ- без вашата работа да е постоянно пред камерите“, каза Вълчо Чолаков.

Директорът на Областната дирекция на МВР-Бургас бе отличен днес по време на тържествената церемония в навечерието на професионалния празник на българските полицаи, който се отбелязва в деня на Свети Архангел Михаил - Предводител на небесното войнство и защитник на онеправданите.

 „Полицейската професия е кауза и проверка на това, доколко си човек“, заяви комисар Калоянов.

Церемонията уважиха още кметът на Бургас Димитър Николов, флотилен адмирал Мален Чубенков зам.-председателя на Апелативната прокуратура Йовита Григорова, ръководителите на всички районни управления на МВР.