/ iStock/Getty Images
Филмът „Петя на моята Петя“ влиза официално в българските киносалони от 21 януари. Седмица преди това той ще има своя галапремиера в Бургас, съобщиха от Общината.

Причината е сантиментална. Филмът е много бургаски и заради своя сюжет, и заради актьорите в него, и заради стотиците статисти от нашия град, които участваха в снимките.

Пържена цаца и плажуващи по бургаското крайбрежие през януари (ВИДЕО)

Така че заповядайте на галапремиера на 16 януари, неделя, от 17:00 часа, в Културен дом НХК. Ако билетите за тази прожекция се изчерпят, ще бъде своевременно обявена втора, която да се състои по-късно същия ден. Гости на вълнуващата вечер ще бъдат много от членовете на филмовия екип.

Билети се продават на касата в Културен дом НХК. Редовната цена е 15 лева. 12 лева струва билетът за учащи и пенсионери. Тел. номер за контакти: 0894/ 898-098. 

„Петя на моята Петя“ е заснет в Бургас. Филмът разказва по много интересен и въздействащ начин историята на едно съвременно момиче на име Петя, чиято съдба се преплита с тази на знаковата поетеса Петя Дубарова и я повтаря… о не съвсем.

В малкото му предварителни прожекции досега той успя да се хареса и на младата, и на възрастната публика.